Ulseröds Kvarn

Ulseröds Kvarn

En nyrenoverad kvarn ute på Ulseröd, byggd vid förra sekelskiftet och var i bruk fram till 1939. Renoveringen har pågått under tre års tid och under sommaren 2016 stod den klar. Utsikten från kvarnen är fantastik. Omväg inskickad av: www.instagram.com/jensohlsonphoto

 
Skalhamn

Skalhamn  

NORR OM LYSEKIL

En småort i Lyse socken, beläget vid mynningen av Brofjorden, strax norr om Lysekil i Lysekils kommun. Förr livnärde man sig på jordbruk, fiske och stenindustri. Idag finns här en camping, båtbryggor och en liten dansbana. En fantastisk liten pärla, väl värd ett besök. 
Omväg inskickad av: www.instagram.com/jensohlsonphoto

 
Badhusgatan, Fjällbacka.jpg

Badhusgatan, Fjällbacka  

BILDEN ÄR TAGEN FRÅN BADHOLMEN

Den lilla tätorten i Tanums Kommun, där morden hopar sig ett efter ett. Förutom att det är deckardrottningen Camilla Läckbergs hemvist har även Ingrid Bergman spenderat sina somrar här mellan 1958-1982. Vid ett besök har man även möjlighet att besöka Kungsklyftan, bergsklyftan där filmscener från Ronja Rövardotter spelades in. Bilden är tagen ifrån Badholmen. Omväg inskickad av: 
www.instagram.com/jensohlsonphoto

Havstenssund_norr om Grebbestad.jpg

Havstenssund 

NORDVÄST OM GREBBESTAD

Havstenssund är ett gammalt fiskeläge 7 km nordväst om Grebbestad, orten nämns i norska kungasagor så tidigt som år 1196. Idag finns ett litet samhälle som hyser båthandlare, fiskare, en tångbutik och massor av härliga vyer. Här finns bl. a. Målarklöva, en mer än 10 meter djup ca 100 meter lång och ca 1 meter bred spricka i berget, som man kan vandra igenom. Omväg inskickad av: www.instagram.com/jensohlsonphoto

3.jpg

Tjurpannans Naturreservat

SYDVÄST OM HAVSTENSSUND

Tjurpannan ligger sydväst om Havstenssund, ett naturreservat som saknar skyddande ytterskärgård - något som påverkat naturen i ett av Bohusläns mest exponerade fastlandsparti. Ett lättillgängligt område med fina vandringsstråk som bjuder på allt från branta klippstränder, strandängar med sällsynta växter till de mest fantastiska utsikter.
Omväg inskickad av:  www.instagram.com/jensohlsonphoto

Grönemad, utanför Grebbestad_2.jpg

Grönemad 

UTANFÖR GREBBESTAD

Ett litet samhälle med pittoreska sjöbodsrader, en strand,  en småbåtshamn, ett kajakcenter och Everts Sjöbod som vann Ekoturismpriset 2017. En fantastisk pärla med vackra solnedgångar. Här kan man även besöka ”Munkkyrkan” som är en ”grotta/stenformation” som mejslats fram under istiden.
Omväg inskickad av: www.instagram.com/jensohlsonphoto

 

SMÖGEN

BOHUSLÄN

Varma kala klippor, Smögenbryggan, havet inpå knuten, lungt, skönt och avslappnat.

Omväg inskickad av: www.instagram.com/Lis1b