image001.png

baD

BADHYTTERNA I HJO

Tre av de totalt nio klassiska badhytter man möts av vid stranden i Hjo. Dessa går även att hyra för en dag. Alldeles intill finns också en uppvärmd bassäng och två fyrar.

Tips inskickat av: 
www.instagram.com/jonasanhede

 
Grönemad, utanför Grebbestad_2.jpg

omväg

Grönemad, UTANFÖR GREBBESTAD

Ett litet samhälle med pittoreska sjöbodsrader, en strand, en småbåtshamn, ett kajakcenter och Everts Sjöbod som vann Ekoturismpriset 2017. En fantastisk pärla med vackra solnedgångar. Här kan du även besöka ”Munkkyrkan” som är en ”grotta/stenformation” som mejslats fram under istiden.

Tips inskickat av: 
www.instagram.com/jensohlsonphoto

P7080258.jpg

omväg

Vanäs fyr, KARLSBORG

Strax utanför Karlsborg ligger denna skönhet på en egen liten mini-ö. Kvällsljuset brukar vara magiskt här. 

Tips inskickat av: 
www.instagram.com/jonasanhede

Skalhamn

omväg

Skalhamn, NORR OM LYSEKIL

Skalhamn är en småort i Lyse socken beläget vid mynningen av Brofjorden strax norr om Lysekil. Här livnärde man sig förr på jordbruk, fiske och stenindustri. Idag finns det en camping, båtbryggor och en liten dansbana. En fantastisk liten pärla, väl värd ett besök.

Tips inskickat av: 
www.instagram.com/jensohlsonphoto

Badhusgatan, Fjällbacka.jpg

omväg

Badhusgatan, FJÄLLBACKA

Den lilla tätorten i Tanums kommun, där morden hopar sig ett efter ett. Förutom att det är deckardrottningen Camilla Läckbergs hemvist har även Ingrid Bergman spenderat sina somrar här mellan 1958-1982. Vid ett besök har man även möjlighet att besöka Kungsklyftan, bergsklyftan där filmscener från Ronja Rövardotter spelades in. Bilden är tagen ifrån Badholmen.

Tips inskickat av: 
www.instagram.com/jensohlsonphoto

Ulseröds Kvarn

omväg

Ulseröds Kvarn

En nyrenoverad kvarn ute på Ulseröd, byggd vid förra sekelskiftet som var i bruk fram till 1939. Renoveringen har pågått under tre års tid och under sommaren 2016 stod den klar. Utsikten från kvarnen är fantastik.

Tips inskickat av: 
www.instagram.com/jensohlsonphoto

JonasIngmanSkarhamn_.jpg

Barnvänligt

Nordiska akvarellmuseet, Skärhamn

Förutom vackra utställningar har Nordiska Akvarellmuseet även en butik där du kan hitta souvenirer och målartillbehör, en verkstad där både barn och vuxna kan prova att måla med akvarell och en restaurang där du kan njuta av den vackra miljön. Foto: Jonas Ingman

För information:
https://www.facebook.com/NordiskaAkvarellmuseet

Lilla Brattön

bad

lilla brattön, myggenäs

En unik Västkustö med sol och bad. Ligger många generationer varmt om hjärtat.

Tips inskickat av: 
Ellinor Hed

Strömma Farmlodge

omväg

Strömma Farmlodge, tVÅÅKER

I slutet av grusvägen och när du börjar fundera om detta verkligen är rätt då är du framme! En gammal gård där man tagit tillvara på charmen och gjort ett ställe som passar hela familjen. Här finns café i gamla kvarnbyggnaden, en restaurang med tilltalande meny och svankande dryck, en stor sandlåda och pyssel finns för barnen att leka med och affär där du kan köpa fina saker och keramik till hemmet. Premiär from juni är en fantastisk köttbutik med närproducerat och ekologiskt. Kött, grönsaker, godis, snacks, husgeråd och egna produkter. Glöm inte titta upp i taket på den fantastiska målningen/bilden! Glöm inte att ta med kylbag och klampar för du kommer att bli sugen på att handla. Väl värt ett besök!  

Tips inskickat av:
Lena Larsson

3.jpg

Omväg

TJURPANNAN, SYDVÄST OM HAVSTENSSUND

Tjurpannan är ett naturreservat som saknar skyddande ytterskärgård - något som påverkat naturen i ett av Bohusläns mest exponerade fastlandsparti. Ett lättillgängligt område med fina vandringsstråk som bjuder på allt från branta klippstränder, strandängar med sällsynta växter till de mest fantastiska utsikter. 

Tips inskickat av: 
www.instagram.com/jensohlsonphoto

Havstenssund_norr om Grebbestad.jpg

omväg

Havstenssund, NORDVÄST OM GREBBESTAD

Havstenssund är ett gammalt fiskeläge 7 km nordväst om Grebbestad, orten nämns i norska kungasagor så tidigt som år 1196. Idag finns ett litet samhälle som hyser båthandlare, fiskare, en tångbutik och massor av härliga vyer. Här finns bland annat Målarklöva, en mer än 10 meter djup, ca 100 meter lång och ca 1 meter bred spricka i berget som man kan vandra igenom.

Tips inskickat av: 
www.instagram.com/jensohlsonphoto

omväg

SMÖGEN, BOHUSLÄN

Ett gammalt fiskesamhälle med varma kala klippor, Smögenbryggan och havet inpå knuten. En lugn, skön och avslappnad plats. 

Tips inskickat av: 
www.instagram.com/Lis1b

Tivedsvägen+-+lugnets+pärla_small.jpg

omväg

Elgåsens café, ÄLGARÅS

Här kan man njuta av god mat och en avslappnad miljö där det är lätt hänt att man glömmer både tid och rum.

Tips inskickat av: Anton

image003.png

omväg

BROCCOLITRÄDET, VID VÄTTERNS SYDSPETS

Vid trafikplats Husqvarna Södra längs E4:an kan detta naturliga mästerverk skådas. En perfekt plats för att sträcka på benen och njuta av utsikten. Broccoliträdet har till och med ett eget instagramkonto, @thebroccolitree. 

Tips inskickat av: 
www.instagram.com/jonasanhede

Karlsborgs Fästning.JPG

Barnvänligt

Karlsborgs fästning

På Vanäs Udde hittar du Karlsborgs fästning, en av Sveriges största och bäst bevarade fästningar. Här kan du gå en guidad tur, besöka museet och utforska någon av utställningarna.

Tips inskickat av: Lennart

Fjällbacka.png

Omväg

Fjällbacka, Bohuslän

Fjällbacka är en vacker ort på Västkusten. Här finns fantastiska landskap och en vidunderlig utsikt över skärgården. Här utspelar sig även deckerförfattaren Camilla Läckbergs bok Isprinsessan. 

Tips inskickat av: 
William Kevin Rexlander

Hunnebostrand

omväg

Hunnebostrand, bohuslän

Underbar utsiktsplats med fantastiska vyer över vackra Hunnebostrand.

Tips inskickat av: Daniel Hultberg

Östra Strand.jpg

Bad

ÖSTRA STRANDen, HALMSTAD

Om man vill lägga alla rutiner åt sidan och njuta av livet borde man besöka Östra Stranden som ligger i Halmstad. Eftersom stranden är lång, barnvänlig och har platser för att sitta och grilla får man säkert en underbar upplevelse med hela familjen. Den härliga utsikten både på dagar och kvällar lugnar och avkopplar själ och kropp.

rensa-ut-kvarnen_by_c-ehn-071.jpg

loppis

Kvarnen, VARBERG

 Cirka nio kilometer från Varberg i en unik och charmig byggnad från 1936 hittar du Kvarnen loppis. Byggnaden ligger vackert till ute på landet omgivet av ett fint landskap. Här kan du fynda allt mellan himmel och jord.

För information: 
https://www.instagram.com/rensaut/