1.jpg

Omväg

Söderåsens Nationalpark, NORDVÄSTRA SKÅNE

Söderåsens Nationalpark kallas ofta Skånes vackraste naturupplevelse och utsiktsplatsen Kopparhatten är ett måste om man gillar storslagna vyer. Parken har norra Europas största sammanhängande lövskogsområden och bjuder på både dramatisk natur och olika vandringsleder av varierande svårighetsgrad. Kolla gärna in Söderåsens hemsida inför besöket för vilka regler som gäller inom nationalparkens gränser, där kan du även få tips på vandringsleder och andra aktiviteter. Här kan man även få information om handikappanpassade stigar.

Tips inskickat av: 
www.instagram.com/dansade

 

bad

Ribbersborgs Strand, MALMÖ

En av flera långa och vackra bryggor på Ribbersborgs strand i Malmö. Ett perfekt stopp för den som har vägarna förbi Malmö och för den fotointresserade finns flera möjligheter att få till en vacker bild. Till höger om bryggan ser man Turning Torso sträcka sig mot skyn. 

Tips inskickat av: 
www.instagram.com/jonasanhede

Knäbäckshusen - Malin Åhr_mediumsize.jpg

bad 

Knäbäckshusen, SÖDER OM KIVIK

Knäbäckshusen – otroligt fin sandstrand söder om Kivik, i närheten av Stenshuvud Nationalpark. Väl värd ett stopp för den som tycker om att bada eller bara gillar en fin vy. 

Tips inskickat av: 
www.instagram.com/malin.ahr

Åhusbryggan150.jpg

bad

åhusbryggan, ÅHUS

Vid Åhus strand, ofta kallat Sveriges finaste strand, hittar man Åhusbryggan. Ett sommarparadis för de allra flesta men det många inte vet är att stranden är minst lika fantastisk året runt. Under vår och höst kan man ofta njuta av den långa stranden och vyerna utan att trängas. Ett ställe jag ofta besöker för att känna doften av havet. 

Tips inskickat av: 
www.instagram.com/dansade 

steninge strand.jpeg

BAD

STENINGE STRAND, Halmstad

Steninge strand är en liten sandstrand placerad i hjärtat av Steninge. Stranden är omgiven av ett vackert naturreservat och idealisk för familjer. Här kan du kombinera en fin vandring med ett dopp.

Tips inskickat av: Adam

Sträntemölla - Malin Åhr_mediumsize.jpg

omväg

Forsemölla, STRÄNTEMÖLLA NATUrRESERVAT

Sträntemölla naturreservat består av en stor bokskog i kuperad terräng. Här finns vackra Forsemölla, ett av få vattenfall i södra Skåne. Strax intill busshållplatsen finns en parkeringsplats och där finns också en informationstavla med mer information om naturreservatet.

Tips inskickat av: 
www.instagram.com/malin.ahr

form_uploads_9897274_3f30705e-9cd2-4be8-9c60-c910c6823912_0-Löderups+Strandbad.JPG

Circle K tipsar

lÖDERUPS STRANDBAD, löderup

En perfekt paus på din färd genom Österlen. Strax efter fiskrökeriet i Kåseberga och innan den mer fullpackade stranden i Sandhammaren. När du har vilat en stund har du bara 2 mil in till Ystad för en mysig sommarkväll.

Tips inskickat av: 
Maria Philipson, Circle K

Ålabodstanden

omväg

ålabodstranden, Ålabodarna

Idylliskt litet fiskeläge nedanför vackra Glumslövs backar (finaste utsikten över Öresund) Den lilla hamnen ligger mittemot Ven och är populärt stopp för seglare på båda sidan sundet. Bad från bryggor och ett par små stränder. Den lilla restaurangen är dessutom väl värt ett besök.

Tips inskickat av: 
https://www.instagram.com/keiyuoh/

Beddingestrand

bad

beddingestrand, lilla beddinge

Så nära landsvägen, caféer och minigolf med mera - samtidigt så stilla, rofyllt med hav så långt ögat kan nå. Skönt att bada i, vackert att titta på - och längs strand, i naturreservat kan man gå och gå. Kör hit, låt sen bilen stå - ut och njut!

Tips inskickat av:
https://www.instagram.com/namilotti/

Torsebro krutbruk

omväg

bokskogen i TORSEBRO KRUTBRUK, KRISTIANSTADS VATTENRIKE

I utkanten av Kristianstads Vattenrike ligger Torsebros Krutbruk inbäddat i en grön bokskog och med flera slingrande vattendrag. 

Tips inskickat av: 
www.instagram.com/dansade

3.jpg

bad

SJÖN IMMELN, NORDÖSTRA SKÅNE

Immeln är en stor underbar sjö belägen i nordöstra Skåne med massor utav små öar och egna smultronställen att utforska med en kanot eller båt. Mer stillsamma och rofyllda sommarkvällar är svårt att hitta. 

Tips inskickat av: 
www.instagram.com/dansade

Österlens Stjärna - Malin Åhr_mediumsizer.jpg

omväg

Österlens Stjärna

Österlens Stjärna (tidigare Gislövs Stjärna) är en stor bokskog mitt bland alla åkrar, där marken är helt täckt av vitsippor under våren.

Tips inskickat av: 
www.instagram.com/malin.ahr

Rclok.jpg

BARNVÄNLIGT

Järnvägens museum, ÄNGELHOLM

I lokstallet från 1898 där ångloken förr fyllde på sina kol- och vattenförråd finns idag Järnvägens museum. Museet är en rolig omväg för både barn och entusiaster, då museet är både historiskt och tekniskt. Utställningen visar järnvägens historia och det finns ett lekstall för barnen med olika aktiviteter. Järnvägens museum har även en butik och ett café.

För information:
https://www.facebook.com/jarnvagensmuseum

Ängelholm_1.JPG

bAD

ÄNGELHOLMS HAVSBAD

En sex kilometer lång sandstrand som bjuder in till både härliga promenader och vackra dagar i solen.

Tips inskickat av: Yasmina

Exteriör 1.jpg

Loppis

majas finloppis, himmelsberga, öland

Nära Ölands museum i Himmelsberga ligger en av Ölands finaste loppisar. Majs finloppis är en stor, välfylld och fräsch loppis som funnits på Öland under många somrar. Loppisen har blivit ett utflyktsmål för både fastboende, deras gäster och Ölandsturister. Följ länken till facebooksidan för att se loppisens öppettider:

Mer information: 
https://www.facebook.com/majasfinloppis/