IMG_5787 copy.jpg

loppis

Retrobutiken, JÄRNA

I Retrobutiken i Järna hittar du bland annat glas, porslin, lampor, möbler, textiler och vintagekläder. Retrobutiken är en trevlig liten loppisbutik med utvalda produkter från främst 50-70talet och hundra procent nostalgikänsla.

För information: 
https://www.instagram.com/loppismormor/

 
stjarnor150.jpg

omväg

MÖRKÖ

För den som tycker om att fotografera stjärnor och vintergatan så är Mörkö i Södermanland en perfekt plats. Särskilt i slutet av augusti när kvällarna återigen börjar bli mörkare och har man tur är sensommarvärmen fortfarande kvar. Ta med kamera och stativ och leta upp en plats som inte störs för mycket av ljusföroreningar och fascineras av hur många stjärnor det finns.

Tips inskickat av: 
www.instagram.com/befintligt_ljus

2.jpg

barnvänligt

NYCKELVIKENS HERRGÅRD och naturreservat, STOCKHOLM

Nyckelvikens naturreservat och Nyckelvikens herrgård har något för alla. Lätt vandring/promenad och otrolig utsikt mot Stockholm för den som orkar sig upp på bergstoppen. Café, muséeum, bondgård, bad och mycket mer finns för hela familjen.

Tips inskickat av: 
www.instagram.com/alexeliassonphoto

5.JPG

omväg

Härnevi kyrka, ENKÖPING

En tur i kvällssolen ute bland fälten i Enköpingstrakten är verkligen att rekommendera. Lämna de stora vägarna, sladda runt i gruset och njut. Se till att packa med picknick för när ni väl börjar utforska småvägarna är risken stor att ni blir borta ett tag. Börja med ett besök vid Härnevi kyrka. 

Tips inskickat av: 
www.instagram.com/alexeliassonphoto

Krylbo.jpg

omväg

Äkta 50-tals cafém, STATIONSHUSET I KRYLBO

Häftigt 50-tals café i gamla stationshuset i Krylbo, med massor av 50-tals prylar. Har stannat här ett par gånger på väg från Stockholm till Dalarna och kan rekommendera deras räkmacka med kaffe för 45 kr (nästan 50-tals priser).

Tips inskickat av: Ulf Linder

form_uploads_9897274_9f42eae0-9ebd-4c12-98ab-431eab7abf97_0-Sandhamn.jpg

Circle k tipsar

Sandhamn, Stockholms skärgård

Underbar och tillgänglig ö långt ut i Stockholms skärgård. Goda restauranger och caféer längs vägen om du cyklar eller promenerar längs olika sträckor. Glöm inte badkläder! Har du inte båt själv finns många avgångar både från Nybrokajen och Stavsnäs.

Tips inskickat av: 
Maria Philipson, Circle K

file.jpeg

bad

Sudersand, FÅRÖ

En lång och vacker strand på Fårö. Under sommaren kan du hyra paddelboard, spela beachvolley eller slå dig ner på Sudersannas Grill & Bar mitt på stranden. Bästa strandhänget på Fårö helt enkelt!

Tips inskickat av: 
https://www.instagram.com/emsandersson/

IMG_4038.JPG

Barnvänligt

Aspuddsparken, Stockholm

Aspuddsparken är det perfekta stoppet för barnfamiljen. Här finns djur, klätterställningar och en liten bassäng för de små. 

Tips inskickat av: Cecilia 

Motorträff

omväg

motorträff, Nifsta Gård, rimbo

Varje torsdag från och med maj till september träffas bilentusiaster, moped- och motorcyklister på en gård väster om Norrtälje. Alla är välkomna, det spelar ingen roll i vilket skick bilen eller motorcykeln har. Vid bra väder kan det vara upp till 600 bilar och nästan lika mycket mopeder och motorcyklar på plats.

Tips inskickat av: 
www.instagram.com/micke.willi

3.jpg

barnvänligt

TYRESTA NATIONALPARK OCH TYRESTA BY, stockholm

I Tyresta nationalpark kan du spendera mycket tid. Det finns flera vandringsleder av varierande svårighet och flera rastplatser med möjlighet till grillning och övernattning. Ett perfekt ställe att uppleva naturen men samtidigt vara nära storstaden. I Tyresta by finns något för både stora och små. Här hittar du bland annat en lanthandel, café och djur. 

Tips inskickat av: 
www.instagram.com/alexeliassonphoto

STHLM_FYRKANT.jpg

omväg

Monteliusvägen, STOCKHOLM CITY

Stockholms bästa utkiksplats. De flesta har sett bilder härifrån men att besöka platsen och se den med egna ögon är bättre och något vilket alla som passerar Stockholm bör göra. En perfekt plats att se solnedgången på. Ett tips är också att besöka Monteliusvägen i anslutning till regn och hålla tummarna för att solen tittar igenom molntäcket, färgerna över Riddarholmen och Stadshuset blir då helt fantastiska. 

Tips inskickat av: 
www.instagram.com/alexeliassonphoto

Fårö.jpg

Circle K tipsar

Kutens bensin & Crêperie Tati,Fårö

Ett kul stopp under besöket på Fårö. Här kan du äta goda crêpes och galettes i en inspirerande retromiljö. 

Tips inskickat av:
Malin Westman, Circle K Bergsgatan, Sundsvall

omväg

strandväg i ytterskärgård, NYNÄSHAMN

Mycket vacker väg söder om Nynäshamn som slingrar sig mellan strandklipporna, med fin utsikt där skärgården öppnar upp mot Östersjön.

Tips inskickat av: Ulf Linder

6_mediumsize.jpg

omväg

Isbladskärret, STOCKHOLM, DJURGÅRDEN

För den fågelintresserade finns Isbladskärret, en fin fågelsjö på södra djurgården. Här finns både gäss, gräsänder och massvis med hägrar. Promenadvägar och fina platser för en paus finns. 

Tips inskickat av: 
www.instagram.com/alexeliassonphoto

fint o fult 3.jpg

loppis

fint & fult, Bunge, Gotland

På sommaren öppnas dörrarna upp till butiken ute i Bunge på Gotlands norra spets. Butiken är en liten oas för dig som gillar de där udda prylarna till ditt hem, vintageföremål noga utvalda med hjärtat av oss här i butiken. Vi älskar när saker har en själ, när de berättar en historia. På hyllorna här samsas en brokig men skön samling saker, högt o lågt - fint o fult.


För information:
https://www.facebook.com/fintofult/

Circle K_Torö.jpg

Circle k tipsar

Torö Stenstrand, Ören Naturreservat utanför Nynäshamn

Stenstranden ute på Torö, drygt en halvtimme med bil från Nynäshamn, i naturreservatet Ören är en riktig pärla oavsett årstid och väder - men allra finast är det under sommarhalvåret. Här kan du ta en fikapaus, bada, surfa eller bara njuta av utsikten.

Tips inskickat av: 
Johanna Wintzell, Circle K Servicekontor

Lapplandsresa

omväg

lapplandsresa, uppsala

Mysig och rogivande plats som ingen bör missa.

Tips inskickat av: William Björkholm