Kustvägen.jpg

OMVÄG

Kustvägen, GENOM HÄLSINGLAND & MEDELPAD

Kustvägen är en riktig vacker turistväg som går genom skogs- och jordbrukslandskap och det är alltid nära till havet! En unik vägsträcka i nordöstra Hälsingland och sydöstra Medelpad. Här finns ett pärlband av spännande miljöer som har något för alla. Lämna E4:an och upplev den härliga kustremsan på 75 km väg som innehåller både levande genuina fiskelägen, sol och bad, Norrlands längsta sandstrand, restauranger och caféer, industriminnen, golfbanor, hotell, campingplatser och pensionat, sommar- och gårdsbutiker, ångloksbana, djur, natur och fiske. Kör in på någon av de fantastiska platserna längs vägen.

Tips inskickat av: Fredrik Fischer

 
Höga Kusten.jpg

Circle k tipsar

Hornöberget, Höga Kusten

På Hornöberget, vid Hotell Höga Kusten, ligger denna plats med utsikt över Höga Kusten-bron och Ångermanälven. Denna plats är väl värd att spendera några extra minuter vid - för att bara andas och njuta av lugnet samt den fantastiska utsikten.

Tips inskickat av: Johanna Röding, Circle K Bergsgatan

parkbank.jpg

omväg

Loussavaara, KIRUNA

På berget Luossavaara i Kiruna, alldeles nära toppen, står en parkbänk på fjällsluttningen. På parkbänken kan man slå sig ner och bekvämt njuta av den fantastiska utsikten över Kiruna-fjällen. 

Tips inskickat av: 
www.instagram.com/befintligt_ljus

Nalovardo, toppen - Emma Aqvilin_1.jpg

OMVÄG

Nalovardo, SORSELE

Nalovardotoppen (762 m.ö.h.) bjuder på en panoramavy över det vackra skogslandskapet kring Sorsele, Vindelfjällen, Vindelälvens och Laisälvens dalgångar. Toppen kan nås med bil och till fots från Nalovardo Skidcenter. 

Tips inskickat av: 
www.instagram.com/emaq

Vindelälven_final.png

OMVÄG

HÄNGBRON ÖVER Vindelälven, NORR OM MÅRDSELE 

Här har du möjlighet att uppleva Vindelälvens fulla styrka och njuta av vacker natur. Ta hängbroarna över på andra sidan och följ sedan stråket som går runt älvens kant över hällar och broar. Finns bra med ställen för att ta en paus och grilla en korv,men även en restaurang som serverar god mat.

Tips inskickat av: Lena

3.jpg

OMVÄG

TRÄSKLIDEN, SÖDER OM BURTRÄSK

Inte långt från Burträsk där den berömda Västerbottensosten, eller Burträskost som den också kallas, tillverkas kan man njuta av ett vackert landskap blandat med vatten, åkrar och skog. Har man tur kan man dessutom få se en renflock springa förbi.

Tips inskickat av: Hampus Evers

OMVÄG

BJÖRKSELE – Vindelälven, NORR OM LYCKSELE 

Området kring Vindelälven bjuder på vacker natur, fiske och friluftsliv. Från en utsiktsplats som nås från Björksele har man möjlighet att se älven från ovan och få en vacker vy av den djupa Norrlandsskogen.

Tips inskickat av: 
www.instagram.com/emaq

OMVÄG

Slåttdalsberget – Skuleskogens Nationalpark, HÖGA KUSTEN

Skuleskogens nationalpark är ett paradis för den som gillar att vandra. Här finns den berömda Slåttdalsskrevan och med en enkel avstickare på vägen kan man njuta av en fantastisk 360-vy över hela nationalparken från Slåttdalsbergets topp. För den som vill dela upp vandringen på två dagar finns det möjlighet att tälta vid Tärnättholmarna. Börja vandringen från entré syd och följ orange markering upp mot skrevan och vik gärna av höger och följ blå markering upp för Slåttdalsberget vid det stora klapperstensfältet.

Tips inskickat av: Johan

 
sågverk.jpg

CIRCLE K TIPSAR

Carlsvikspiren, ALNÖ

Detta sågverk var aktivt mellan 1882-1963. Idag finns här ett café och en restaurang i det gamla sågverket. Ta en av Sveriges vackraste omvägar och njut av en fantastisk middag på restaurang Carlsvikspiren eller en fika med härliga bakverk på caféet Virriga Bakverk bredvid med en utsikt över Sundsvallsfjärden.

Tips inskickat av:
Johanna Widén, Circle K Norrmalm.

1.jpg

OMVÄG

Mullfjällets topp, DUVED, ÅRE

Denna utsikt belönas man med efter vandringen upp på Mullfjällets topp. Här ligger det en liten stuga där man kan rasta en stund innan man beger sig neråt igen. 

Tips inskickat av: 
www.instagram.com/jonasanhede

diverse 012.JPG

loppis

Graninge Bruk, Västernorrland

Graninge Bruk är ursprungligen ett järnbruk. Idag drivs här, utöver en antik- och modernthandel, en stor loppis med massor av prylar och möbler.

För information:
http://www.graningebruk.com/

teglas.png

loppis

Kaivanto, värmland

Kaivanto ligger i den natursköna Fryksdalen i Värmland, strax utanför Sunne. Omgivet av skog, berg och myrar och väl värt ett besök. Butiken är en blanding av en loppis och en antikbutik, butiken är välfylld och har ett stort utbud av blandade föremål. Här kan du garanterat hitta något, väl värt en omväg! 

För information:
www.kaivanto.se

Tännforsen

omväg

Tännforsen, duved

Tännforsen, Sveriges största vattenfall, är värd en lång omväg då det är en häftig känsla att se hundratals kubikmeter vatten dåna ner. Det är lika fint året om med mycket häftiga isformationer vintertid.

Tips inskickat av: 
Felix Wilhelmzon

Valborg i Borlänge

omväg

 Fäggeby, Dalarna

Varje år firas valborg i Fäggeby med ett hejdundrande fyverkeri. Otroligt vackert!

Tips inskickat av:
Erik Lindahl

Luleå

omväg

Gammelstad kyrkby utanför luleå

Kyrkbyn utanför Luleå är verkligen värd en omväg, här finns gamla mysiga kyrkstugor, smala gränder, trevliga butiker och en intressant historia.

Tips inskickat av: 
https://www.instagram.com/morsan.mia/

Höga Kusten 003.JPG

OMVÄG

HÖGA KUSTEN

Höga Kusten-leden sträcker sig från Hörnöberget i söder till Örnsköldsvik i norr. Här kan du uppleva en magiskt vacker natur oavsett om du bestämmer dig för att vandra eller bara stanna till längs med någon av etapperna.

Tips inskickat av: Lennart

Forsaleden 020.jpg

bad

forsafallet, FORSALEDEN

Om du tar av på vägen mellan Pilgrimstad och Revsund så finner du Jämtlands pärla när det kommer till sommarbad och vacker miljö. Forsafallet och Laxtrappan är ett naturligt äventyrsbad med naturliga bassänger, vattenrutschbanor, badvänliga små strömmar och vattenfall.

Tips inskickat av: Niklas Adamsson

Åstön

bad

Åstön, timrå

Åstön är ett populärt friluftsområde. Efter en härlig strandpromenad genom skog och gläntor kommer man slutligen till de härliga klipporna.

Tips inskickat av:
https://www.instagram.com/colatjejen89/

5an

Omväg

5:an vägen, nära Porjusvägen, Gällivare

Här kan du på hösten uppleva det du ser på bilden ovan. En klar sommardag ser du 1/11 del av Sverige bl.a. Kebnekaise. Ta en paus i körningen, kommer ni vid rätt tid kan ni avnjuta en fika i toppstugan.
Foto av:Andres Hinzer

Tips inskickat av: 
Jonas Åkerlund

Dalhalla

omväg

Dalhalla rättvik

Dalhalla är Sveriges vackraste utomhusarena. Detta är en upplevelse som bara måste testas!

Tips inskickat av:
Stefan Nallgård